Τα βασικά θρεπτικά στοιχεία της διατροφής

Angelos - IROKO Naturals

Άγγελος Χρυσοστάλης

04 Ιανουαρίου 2021

Οργανικές και ανόργανες ενώσεις

Οι οργανικές και οι ανόργανες ενώσεις αποτελούν τη βάση της χημείας της διατροφής. Μια από τις κύριες διαφορές τους είναι το ότι οι οργανικές ενώσεις περιέχουν άνθρακα (C) και φυσικά σε αυτήν την περίπτωση να τονιστεί ότι, δεν εννοούμε το κάρβουνο.  

Ενώσεις του άνθρακα βρίσκουμε παντού!

Οι ενώσεις του άνθρακα, που έχουν μελετηθεί, είναι πάνω από 10 εκατομμύρια. Αυτό συμβαίνει, επειδή ο άνθρακας παρουσιάζει μια ευκολία στο να σχηματίζει αλυσίδες και δακτυλίους σύνδεσης με άλλα στοιχεία όπως π.χ. άτομα αζώτου, οξυγόνου, υδρογόνου κτλ., δημιουργώντας έτσι ποικιλία μορίων.  

“Τα ζώα και οι άνθρωποι λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος, μέσω της κατανάλωσης φυτών, φρούτων και καρπών.

Το φαινόμενο της ζωής

Όπως εύκολα μπορούμε να διαπιστώσουμε στις οργανικές ενώσεις στηρίζεται το “φαινόμενο της ζωής”. Σε όλους τους οργανισμούς υπάρχει η κοινή ανάγκη για χημικά στοιχεία, που είναι απαραίτητα για τις βιοχημικές τους λειτουργίες, όπως η αναπνοή, η μετατροπή της τροφής σε χρήσιμη μορφή ενέργειας κ.α.

Χώμα = ανόργανη ένωση

Από την άλλη μεριά, ανόργανες ενώσεις είναι οι χημικές ενώσεις, που θεωρούνται παραδοσιακά ότι προέρχονται από γεωλογικά συστήματα. 

Τα εδάφη εφοδιάζουν τα φυτά με τα κατάλληλα βασικά στοιχεία, κυρίως με τη μορφή ανόργανων ιόντων ή ανόργανων θρεπτικών συστατικών. Έπειτα τα ζώα και οι άνθρωποι λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος, μέσω της κατανάλωσης φυτών, φρούτων και καρπών.

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο, μοίρασε το! Σε ευχαριστούμε!

Βlueberries - IROKO Naturals

Ακολούθησε μας στα Social Media!

5 1 Like
Κάνε like!
Κάνε εγγραφή!
Ενημέρωσε με για
guest
0 Σχόλια
Εσωτερικά σχόλια
Δες όλα τα σχόλια
0
Θα χαρούμε να σε ακούσουμε!x